به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل استانداری فارس، دکتر حسینعلی امیری یکشنبه ۲۰ آبان در ستاد هماهنگی مدیریت بحران استان فارس که در سالن شهید قاضی استانداری برگزار شد با اشاره به سیر مراحل قانون گذاری در حوزه مدیریت بحران کشور گفت: تا سال ۱۳۰۲ قانونی در این حوزه نداشتیم. پس از آن به سبب حوادث رخ داده چند قانون وضع شد که آخرین تغییرات آن مربوط به سال ۱۳۹۸ است.
استاندار فارس افزود: سیر این مراحل حاکی از آن است که با توجه به پیچیدگی زندگی و مدرن شدن آن، احساس به قانون جامعتر نیز بیشتر میشود؛ به همین جهت است که هرچه زندگی بیشتر پیچیدهتر میشود مدیریت بحران نیز پیچیدهتر و دشوارتر خواهد شد.
وی با اشاره بر اینکه در کشورهای پیشرفتهتر، برای مدیریت بحرانها، دستگاهها چابکتر و قوانین آنها مدرنتر هستند، اظهار داشت: تهدید بحرانهای طبیعی هم وجود دارند، پس اگر برنامهریزی قبلی نداشته باشیم و نتوانیم آثار مخرب را کاهش دهیم پیامد ناشی از بحرانها غیر قابل تحمل خواهد بود.
نماینده عالی دولت در فارس ضمن اینکه موضوع مدیریت بحران را یک موضوع با اهمیت دانست که لحظهای نمیتوان از آن غافل شد، افزود: اقتضای عقل است که آمادگی داشته باشیم تا در شرایط خاص خدمت رسانی ادامه و زندگی عادی مردم با خللی مواجه نشود.
امیری با بیان اینکه میبایست برنامههای جایگزین برای شرایط غیر عادی همانند سیل، زلزله، خشکسالی یا مسائل از این دست داشته باشیم، اظهار داشت: این مهم محقق نمیشود مگر با مدیریت بحران و فعالیتهای هماهنگ، هدفمند و سازمان یافته.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت بحران نیاز به برنامهریزیهای مختلفی دارد، تصریح کرد: یکی از برنامهریزیهای مورد نیاز این حوزه، آموزش، تمرین و اجرای مانور است لذا این موضوع در دستور کار سازمانهای ذیربط قرار داشته باشد.
استاندار فارس با بیان اینکه در مدیریت بحران به تکنیکهای خاص نیازمندیم، خاطرنشان کرد: در مدیریت بحران علاوه بر اینکه همه دستگاهها نقش مربوط به خود را دارند، میبایست از قبل نقش هر فرد و شخص نیز صراحتاً مشخص شده باشد.
وی بر ضرورت رصد و پایشهای مستمر و منظم بر دستورالعملهای مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: مدیریت ارزیابی ریسک، ارزیابی خطرهای احتمالی است اما برای مدیریت بحران میبایست برنامه جامع، هم برای قبل از بحران، هم هنگام وقوع بحران و هم برای بعد از بحران وجود داشته باشد؛ پس هر دستگاه در چهارچوب وظایف ذاتی خود در این سه مرحله تمهیدات لازم را پیش بینی کند.
نماینده عالی دولت چهاردهم در فارس در بخش دیگر سخنان خود ناترازی برق را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: خاموشیهای مقطعی باید حتماً با اعلام قبلی صورت پذیرد تا خسارتهای ناشی از قطع برق به حداقل برسد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه نقش هر دستگاه در مدیریت بحران نقشی اساسی است، اظهار داشت: نقش هلال احمر و اورژانس در موارد بحرانی بیشتر محسوس است، لذا باید به آن توجه کرد؛ برای تعمیر آمبولانسهای موجود اعتبار لازم برآورد و تامین خواهد شد.
امیری با بیان اینکه اعتبارات دولتی کافی نیست، خواستار بهرهگیری از روشهای جدید تامین مالی همچون مشارکت بخش خصوصی، اعتبار نهادهای مالی و خیرین شد و تصریح کرد: موضوع مدیریت بحران باید مرتب و مستمر مورد توجه مدیران باشد تا در هنگام وقوع بحران غافلگیر نشویم.
نظر شما